Popis
Losos na masle s batatovými sladkými zemiakmi a karfiolom. Zdravý recept Pečený losos s batatovými hranolkami a pečeným karfiolom. Fajná ryba
Potrebujeme:
- 1 Kg Zemiaky sladké (batáty) recepty
- 2 PL Olej olivový recepty
- 1 Soľ (podľa chuti) recepty
- 1 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti) recepty
- 1 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1 ČL Sušený cesnak (podľa chuti) recepty
- 1 KS Karfiol recepty
- 50 g Maslo recepty
- 2 ČL Zmes korenia (2. krok) recepty
- 1 kelímok Jogurt biely (grécky) recepty
- 1 ČL Sušený cesnak recepty
- 1 štipka Soľ (podľa chuti) recepty
- 600 g Losos recepty
- 100 g Maslo (rozpustené) recepty
- 1 strúčik Cesnak recepty
- 1/2 ČL Soľ recepty
- 2 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1/2 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti) recepty
- 1/4 ČL Kurkuma (podľa chuti) recepty
Karfiol:
Dresing:
Losos:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Batatové hranolky: Slaké zemiaky umyjeme a nakrájame na hranolky,usušíme na utierke poukladáme na vymastený plech alebo na plech s papierom pokvapkáme olivovým olejom ( osolíme,okoreníme,pridáme čer.papriku a sušený cesnak. Pečieme na 180 stupnov asi tak 35 min.
-
Krok 2.
Karfiol : predvaríme karfiol v slanej vode asi tak 5 min. Po vychladnutí polejeme rozpusteným maslom a posypeme zmesou korenín( soľ ,čier.korenie, čer.paprika, kurkuma, šuš.cesnak, mletá rasca) a pečieme na 180 stupňov asi tak 12 min.
-
Krok 3.
Jogurtový dresing: 1ks gréckeho jogurtu,1čl.sušeného cesnaku,štipka soli.Všetko spolu vymiešame.