Peter Lauf profilová foto

Porcií 2
Minút60
NáročnosťNízka

(4.94 / 5)
Videné: 7 761 x
Vytvorené: 19.11.2018

Kategória:
Ryby
Ryby rybky rybičky
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Autor : RadVarim
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Komentár kuchára

Doma som týmto receptom zožal úspech, no priznám sa, aj mne to dobre padlo.

Popis

Rybie filé na masle s hráškom je jedlo, za ktoré dostanete pochvalu a možno aj viac. Špeciálne hráškové pyré poteší každého gurmána. Aljašská treska recept

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky si umyjeme osušíme a omastíme olivovým olejom a celé osolíme. Tie dáme na pekáč (na papier na pečenie) a pri 190 °C pečieme 60 minút. Pozor .. nechajte si miesto na ďalší menší pekáč s rybami. Ten dáme po 35. minútach.

  • Krok 2.

    Filé (rozmrazené) nasolíme z každej strany a pokvapkáme citrónom. Tie opražíme na panvici pekne na masle cca 15-20 minút na miernom ohni

  • Krok 3.

    Hráškové pyré pripravíme tak že si nadrobno nakrájame cibuľu a tu spražime v menšom hrnci na olivovom oleji (nespálte ju), Pridáme hrášok a pridáme cca deci vody, 1 čl soli a za občasného miešania varíme pokiaľ nezmäkne. Po cca 10 minútach som pridal smotanu na varenie a nechal ešte 2 minúty na plameni. Tyčovým mixérom som si hrášok rozmixujeme a pridáme muškátový oriešok (korenie). Dôkladne rozmiešame. Pyré si môžeme prepasírovať cez sitko aby bolo jemné.

  • Načítavam ...

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil
Načítam obsah...