listok
Peter Lauf

Porcií 2
Minút 60
Náročnosť Nízka

(4.94 / 5)
Videné: 7 268 x
Rybie filé na masle a hrášku
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : RadVarim

Komentár kuchára

Doma som týmto receptom zožal úspech, no priznám sa, aj mne to dobre padlo.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky si umyjeme osušíme a omastíme olivovým olejom a celé osolíme. Tie dáme na pekáč (na papier na pečenie) a pri 190 °C pečieme 60 minút. Pozor .. nechajte si miesto na ďalší menší pekáč s rybami. Ten dáme po 35. minútach.

  • Krok 2.

    Filé (rozmrazené) nasolíme z každej strany a pokvapkáme citrónom. Tie opražíme na panvici pekne na masle cca 15-20 minút na miernom ohni

  • Krok 3.

    Hráškové pyré pripravíme tak že si nadrobno nakrájame cibuľu a tu spražime v menšom hrnci na olivovom oleji (nespálte ju), Pridáme hrášok a pridáme cca deci vody, 1 čl soli a za občasného miešania varíme pokiaľ nezmäkne. Po cca 10 minútach som pridal smotanu na varenie a nechal ešte 2 minúty na plameni. Tyčovým mixérom som si hrášok rozmixujeme a pridáme muškátový oriešok (korenie). Dôkladne rozmiešame. Pyré si môžeme prepasírovať cez sitko aby bolo jemné.

  • Celý postup nájdeš SEM

Kuchár/ka

chef

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept