Popis
Pečený pstruh je veľmi obľúbený tak neváhajte to vyskúšať aj vy.
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesnak olúpeme a prelisujeme. Bazalku s petržlenovou vňaťou jemne nasekáme a premiešáme s cesnakom a soľou. Nemiešané bylinky s cesnakom rozdelíme na 2 porcie.
-
Krok 2.
Pstruhy dôkladne umyjeme v studenej vode, plutvy a hlavu môžme nechať nemusíme. Vnútrajšok každého pstruha pokvapkáme citrónom a vyplníme bylinkami s cesnakom. Na vyplnenie pstruhov použijeme jednu celú porciu byliniek s cesnakom. Potom pstruhy poprašíme múkou a krátko z oboch strán opečieme na masle.
-
Krok 3.
Do druhej porcie byliniek s cesnakom pridáme asi 80 g masla a trocha strúhanky cca 2 PL. Vznikne nám hustá hmota.