Popis
Takto chutne pripravený kapor sa vám rozplynie na jazyku. Vianočný kapor na masle je tradícia ale aj výborná vianočná večera.
- 1 KS Kapor recepty
- 100 g Maslo recepty
- 1.5 KS Citrón recepty
- 1 Cibuľka lahôdková recepty
- 300 g Zemiaky recepty
- 1 balenie Mrazená zelenina (kľudne aj čerstva podľa vlastného výberu) recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- 1 štipka Čierne korenie mleté recepty
- 1 štipka Sušený cesnak recepty
- 1 štipka Korenie na ryby recepty
- 1 štipka Tymián recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Očisteného kapra si narežeme na filety, ktoré cca 1 - 2 hodinky pred prípravou celého polejeme šťavou z jedného citróna. Pokiaľ je kapor starší, tak ho namočíme do mlieka aby vyšli z neho pachy. Odstaté filety opláchneme, osolíme okoreníme korením a sušeným cesnakom, z ľahka ešte pokvapkáme citrónom a dávame do panvičky, v ktorej sme si rozohriali maslo. Z prudka oprážime z oboch strán.
-
Krok 2.
Medzi časom si pripravime zemiaky - očistiíme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a poukladáme na vymastený pekáč. Na ne si poukladáme oprážené filety kapra, pridáme na každú filetu plátok masla, nakrájanú cibuľku a zakryjeme alobalom. Vkladáme do vyhriatej rúry na cca 15 minút, potom okryjeme a ešte krátko dopekáme.
-
Krok 3.
Na zvyšnom výpeku, kde sme opekali kapra si oprážime zeleninku, ktorú dochutíme korením a soľou a podlievaním vody krátko vydusíme. Hotové jedlo podávame s plátkom citróna.