listok
Lívia Fiľakovská

Porcií 2
Minút 60
Náročnosť Nízka

(3.2 / 5)
Videné: 15 663 x
Pečený kapor na zemiakoch
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Kapra naporciujeme a pokvapkaného citrónom necháme trocha odležať. Medzi tým si očistíme a nakrájame zemiaky. Plátky zemiakov dáme na plech vymastený olejom, osolíme ich a posypeme sušenou petržlenovou vňaťou.

  • Krok 2.

    Odstatého kapríka opláchneme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a poukladáme na zemiaky. Na každý kúsok kapra dáme ešte plátok masla.

  • Krok 3.

    Plech zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 40 minút. Potom alobal odkryjeme a necháme zapiecť ešte asi 10 minút.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept