listok
Mária Fiľakovská

Porcií 1
Minút 50
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 3 587 x
Pstruh na provensálsky spôsob
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Ako prve si rybu dôkladne opláchneme v studenej vode aby sme na nej nemali "bordel" :) , následne necháme rybu oschnúť. Medzitým ako sa ryba "suší" si predhrejeme rúru na 180 stupňov, pripravíme si pekáč na ktorom si už rozprestrieme alobal. Rybu si položíme na pripravený pekáč, kedže ju chceme dobre ochutiť tak z vnútornej strany ( kde boli vnútornosti ryby ) si ju osolíme okoreníme Provensálskou bylinou zmesou ( dostať to kúpiť v obchode ) poprípade keď nemáte túto zmes použite samostatne bylinky ako je napríklad Rozmarín, Bazalka, Majorán, Tymian.

  • Krok 2.

    Do vnútornej časti vložíme Petržlenovú vňať a pokvapkáme Olivovým olejom. Rybu otočíme a vrchnú stranu si narežeme malými zárezmi po celej dĺžke ryby ( stačia aj 3 - 4 zárezy), následne osolíme okoreníme a a pokvapkáme olivovým olejom. Na tuto vrchnú časť kde sme robili zárezy si položíme 2 malé plátky masla. Keď mame rybu pripravenú, preložíme alobal z každej strany aby sa nám ryba zavrela v alobale. Pekáč s rybou vložíme do predohriatej rúry a necháme ju tam plávať cca 10-15 minút pri 180 stupňov :)

  • Krok 3.

    Medzitým si pripravíme zeleninku, cherry paradajky si prekrojíme na polovicu, cuketu si nakrájame na kolieska a jarnú cibuľku si nakrájame na cca 2 až 3 centimetrové pásiky ( Počet samozrejme zaleží na tom ako ste hladný :D ja som to mal ako večeru takže príloha bola len taká akurát ) Keď viete dostatočne rýchlo krájať a ryba ešte chce plávať tak môžte zatiaľ upratať ten bordel čo ste narobili :D

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept