Autor Linda Linduška

Porcií 4
Minút30
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 90 x
Vytvorené / Upravené: 02.11.2025

Kategória:
Ryby
Ryby rybky rybičky

Recept

Komentár kuchára

Tento recept mám veľmi rada počas zimných mesiacov, keď sa mi žiada niečo ľahšie, ale stále poctivé. Rybie filé z mrazničky vie byť prekvapivo chutné, ak sa pripraví s troškou trpezlivosti a lásky. Maslo, citrón a bylinky mu dodajú sviežosť, ktorú si zamiluje celá rodina. A najlepšie na tom je, že celý obed máte hotový za pár minút – presne tak, ako to my mamy potrebujeme.

Popis

Jednoduché a chutné rybie filé (Nowaco) na masle s citrónom – rýchly obed, ktorý zvládneš za pár minút. Linduškyna rada pre dokonalú chuť.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Filé nechám rozmraziť a osuším papierovou utierkou. Potom ho jemne osolím, okorením a zľahka obalím v múke.

  • Krok 2.

    Na panvici rozohrejem maslo s olivovým olejom, pridám pretlačený cesnak a nechám ho krátko rozvoňať.

  • Krok 3.

    Filé opražím z oboch strán dozlatista – približne 3–4 minúty z každej strany, podľa hrúbky.

  • Krok 4.

    Keď je ryba tak akurát, pokvapkám ju čerstvou citrónovou šťavou a ozdobím plátkami citróna a petržlenovou vňaťou.

  • Krok 5.

    Podávam s domácim zemiakovým šalátom, ktorý nájdeš aj na mojom profile – k rybe sa perfektne hodí.

  • Krok 6.

    Linduškyna rada: Niekedy mám chuť na jemne pikantnejšiu verziu – vtedy pridám do múky trošku mletej papriky alebo štipku čili. Ale ak to majú jesť aj deti, túto časť pokojne vynechaj.

TIP od kuchára (zlepšovák)

  • Recept je ideálny na rýchly rodinný obed aj na nedeľu, keď chceš niečo ľahšie a svieže. Ak si ho pripravíš k vínku, odporúčam polosuché biele, napríklad rizling alebo veltlínske zelené – krásne zvýrazní chuť ryby aj masla.

Pridať komentár

Kuchár/ka

Linda Linduška

Ako mamička dvoch detí milovník kuchyne – je to moje malé kráľovstvo, kde sa z bežného dňa stáva vôňa domova. :)

Zobraz profil

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Komentáre (0)