Popis
Receptov na guľášovú polievku nájdeme tisíce. Ale tento recept je výnimočný. Určite vyskúšajte s jedzte s čerstvým chlebíkom.
- 500 g Hovädzie mäso recepty
- 300 g Zemiaky recepty
- 4 KS Mrkva recepty
- 1 KS Paprika červená recepty
- 1 KS Paprika oranžová recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 3 strúčik Cesnak recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
- 3 PL Paradajkový pretlak recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Rasca (podľa chuti) recepty
- Guľašové korenie (podľa chuti) recepty
- Pitná voda (podľa potreby) recepty
- Solamyl (podľa potreby) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. V hrnci na oleji poriadne opražíme mäso s paradajkovým pretlakom. Pridáme soľ, rascu, čierne mleté korenie, guľášové korenie a zalejeme vodou. Dusíme asi 2 hodiny. Zakaždým premiešame a dolejeme vodu.
-
Krok 2.
Očistíme si zemiaky, nakrájame ich na kocky. Keď už je mäso asi hodinu a pol vo vare pridáme zemiaky.
-
Krok 3.
Očistíme mrkvu a pokrájame ju na malé kocky. Papriku pokrájame na malé pásiky. Obe prísady dáme do hrnca pred dokončením polievky (cca 20 minút).