listok
Dominika Huszáriková

Porcií 8
Minút 180
Náročnosť Stredná

(5 / 5)
Videné: 4 538 x
Hovädzí vývar, krupicové noky

Potrebujeme: Hovädzí vývar

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Hovädzí vývar : Hovädzie mäsom umyjeme, vložíme ho do hrnca a zalejeme studenou vodou. Na panvici si opražíme rozpolenú cibuľu a cesnak asi 5 minút. Pridáme do hrnca a privedieme do varu.

  • Krok 2.

    Koreňovú zeleninu očistíme a pridáme do hrnca. Pridáme soľ, čierne korenie celé, nové korenie celé, hovädzí bujón a čerstvú petržlenovú vňať. Varíme 3 hodiny na malej teplote (miernom ohni). Zakaždým prilievame vodu.

  • Krok 3.

    Krupicové noky : Maslo necháme zohriať na izbovú teplotu a až potom vymiešame v miske do peny. Dochutíme soľou a malou, jemnou štipkou muškátového orieška. Za intenzívneho miešania pridávame vajíčko. Na vrch posypeme krupicu, dobre premiešame a povrch uhladíme. Prikryjeme alobalom a necháme 15 - 20 minút odpočívať.

  • Krok 4.

    Pomocou 2 polievkových lyžíc z hmoty, ktoré opakovane namáčame v horúcej vode, popicháme alebo vytvarujeme knedle. Uložíme podľa želania na ľahko naolejovanú dosku alebo tanier a necháme opäť krátko strúhať (noky tak budú ešte krajšie). Vo veľkom hrnci privedieme do varu v slanej vode. Vložíme noky, privedieme ich do varu a potom ich nechaáme 10 - 15 minút na miernom ohni variť domäkka . Medzitým noky z času na čas jemne otočíme.

  • Krok 5.

    Vo veľkom hrnci privedieme do varu v slanej vode. Vložíme noky, privedieme ich do varu a potom ich nechaáme 10 - 15 minút na miernom ohni variť domäkka . Medzitým noky z času na čas jemne otočíme.

  • Krok 6.

    Krupicové noky podávame do pripravenej horúcej polievky. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.