Hovädzí vývar : Hovädzie mäsom umyjeme, vložíme ho do hrnca a zalejeme studenou vodou. Na panvici si opražíme rozpolenú cibuľu a cesnak asi 5 minút. Pridáme do hrnca a privedieme do varu.
Koreňovú zeleninu očistíme a pridáme do hrnca. Pridáme soľ, čierne korenie celé, nové korenie celé, hovädzí bujón a čerstvú petržlenovú vňať. Varíme 3 hodiny na malej teplote (miernom ohni). Zakaždým prilievame vodu.
Krupicové noky : Maslo necháme zohriať na izbovú teplotu a až potom vymiešame v miske do peny. Dochutíme soľou a malou, jemnou štipkou muškátového orieška. Za intenzívneho miešania pridávame vajíčko. Na vrch posypeme krupicu, dobre premiešame a povrch uhladíme. Prikryjeme alobalom a necháme 15 - 20 minút odpočívať.
Pomocou 2 polievkových lyžíc z hmoty, ktoré opakovane namáčame v horúcej vode, popicháme alebo vytvarujeme knedle. Uložíme podľa želania na ľahko naolejovanú dosku alebo tanier a necháme opäť krátko strúhať (noky tak budú ešte krajšie). Vo veľkom hrnci privedieme do varu v slanej vode. Vložíme noky, privedieme ich do varu a potom ich nechaáme 10 - 15 minút na miernom ohni variť domäkka . Medzitým noky z času na čas jemne otočíme.
Vo veľkom hrnci privedieme do varu v slanej vode. Vložíme noky, privedieme ich do varu a potom ich nechaáme 10 - 15 minút na miernom ohni variť domäkka . Medzitým noky z času na čas jemne otočíme.
Krupicové noky podávame do pripravenej horúcej polievky. Posypeme petržlenovou vňaťou.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.