Recept na hustú polievku s údeným mäsom zasýti každého. Tento recept na hustú polievku s údeným mäsom môžete podávať aj ako hlavné jedlo.
V malom hrnci si uvaríme fazuľu asi 45 minút. V hrnci na oleji opražíme nakrájanú cibuľu spolu s na kocky nakrájanou mrkvou. Pridáme na kocky nakrájané údené mäso a restujeme 10 minút.
Pridáme lisovaný cesnak, červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie. Restujeme 5 minút a pridáme bujóny, uvarenú fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila.
Varíme približne 30 minút a nakoniec trocha zahustíme hladkou múkou rozrobenou v studenej vode.
Maslové halušky : Z hladkej múky, soli, vajíčka a vody vypracujeme riedke cesto. Do hrnca s vriacou vodou hádžeme cez haluškovač halušky. Varíme pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Scedíme ich a pridáme malé plátky masla a premiešame.
Do hotovej polievky pridávame maslové halušky.