Komentár kuchára
Jesenné polievočky sú výborné na chuť, na zohriatie a sú aj krásne na pohľad..... Veď hrajú farbami jesene
Popis
Polievka z tekvice Hokkaido. Je to naozaj výnimočná polievka, je krémová a lahodná. Recept Hokkaido krémová polievka
- 1/2 KS Tekvica hokkaido (s kožou, bez jadier) recepty
- 4 KS Zemiaky recepty
- 2 KS Cibuľa šalotka (alebo 5 cm bielej časti póru ) recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Korenie (podľa chuti) recepty
- Muškátový oriešok (podľa chuti) recepty
- 3 PL Olej olivový recepty
- 1 PL Olej tekvicový recepty
- 1,5 dl Sladká smotana recepty
- 1 plátok Maslo recepty
- 3 l Zeleninový vývar recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Tekvicu zbavíme jadierok, pokrájame na kocky aj so šupkou a orestujeme na olivovom oleji. Potom pridáme nakrájanú šalotku /pór /, cesnak a ešte pár minút spolu restujeme.
-
Krok 2.
Potom zalejeme vývarom, pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, pridáme soľ, korenie a pomaly varíme, na miernom ohni. Varíme, pokiaľ nie sú zemiaky a tekvica mäkké.
-
Krok 3.
Teraz všetko rozmixujeme, ponorným mixérom, až do jemna. Vrátime na oheň, dolejeme smotanu, prichutíme troškou strúhaného muškátového orieška a premiešame.