Autor Iveta Lapínová

Porcií 7
Minút90
NáročnosťNízka

(4.88 / 5)
Videné: 4 641 x
Vytvorené: 05.10.2020

Kategória:
Polievky
Neodlúčitelna súčasť obeda

Recept

Komentár kuchára

Jesenné polievočky sú výborné na chuť, na zohriatie a sú aj krásne na pohľad..... Veď hrajú farbami jesene

Popis

Polievka z tekvice Hokkaido. Je to naozaj výnimočná polievka, je krémová a lahodná. Recept Hokkaido krémová polievka

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Tekvicu zbavíme jadierok, pokrájame na kocky aj so šupkou a orestujeme na olivovom oleji. Potom pridáme nakrájanú šalotku /pór /, cesnak a ešte pár minút spolu restujeme.

  • Krok 2.

    Potom zalejeme vývarom, pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, pridáme soľ, korenie a pomaly varíme, na miernom ohni. Varíme, pokiaľ nie sú zemiaky a tekvica mäkké.

  • Krok 3.

    Teraz všetko rozmixujeme, ponorným mixérom, až do jemna. Vrátime na oheň, dolejeme smotanu, prichutíme troškou strúhaného muškátového orieška a premiešame.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Necháme povariť 2 minúty a odstavíme. Na koniec pridáme plátok masla, necháme ho voľne rozpustiť, až potom premiešame..... Pred podávaním zamiešame tekvicový olej.

  • Krok 5.

    Polievku môžme podávať aj s pečivom, či krutónkami...

Načítam obsah...