Cuketa má veľmi dobrú sezónu a dá sa použiť snáď na tisíc spôsobov... Prílohy, šaláty, hlavné jedlo.... No teraz som ju použila do polievky. Je to ľahká letná polievka, s krutónkami a trochou syra celkom stačí aj ako hlavné jedlo, navyše som zistila, že sa dá konzumovať ako teplá, tak aj studená.... Každému podľa chuti
Cibuľku nakrájame, cuketu umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame, tak isto aj cesnak. Všetko spolu restujeme na oleji asi 5 minút.
Potom zalejeme vodou, alebo vývarom, jemne osolíme, privedieme ku varu a potom pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Pomaly varíme do zmaknutia zeleniny a zemiakov.
Zemiaky pridávam preto, lebo nezahustujem múkou. Takto všetko uvarené rozmixujeme ponorným mixérom, zalejeme smotanou a jemne ešte povaríme, odstavíme a pridáme plátok masla.
Rožok nakrájame a bez tuku opečieme na panvici, ešte horúce servírujeme na polievku a obložíme syrom
Pre pridávanie komentára sa prihláste.