Recept
Komentár kuchára
Cuketa má veľmi dobrú sezónu a dá sa použiť snáď na tisíc spôsobov... Prílohy, šaláty, hlavné jedlo.... No teraz som ju použila do polievky. Je to ľahká letná polievka, s krutónkami a trochou syra celkom stačí aj ako hlavné jedlo, navyše som zistila, že sa dá konzumovať ako teplá, tak aj studená.... Každému podľa chuti
Popis
Výborný recept na krémovú polievku. Cuketová krémová polievka je zdravá a nie len sezónna vec. Odporúčam. je zdravá a veľmi výdatná
Potrebujeme:
- 700 g Cuketa (bez jadierok, aj s kožou) recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- 3-4 KS Zemiaky recepty
- 2 l Pitná voda (alebo zeleninového vývaru) recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 1 balenie Sladká smotana recepty
- 1 plátok Maslo recepty
- 3 PL Olej recepty
- 1 KS Rožok recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Syr (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľku nakrájame, cuketu umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame, tak isto aj cesnak. Všetko spolu restujeme na oleji asi 5 minút.
-
Krok 2.
Potom zalejeme vodou, alebo vývarom, jemne osolíme, privedieme ku varu a potom pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Pomaly varíme do zmaknutia zeleniny a zemiakov.
-
Krok 3.
Zemiaky pridávam preto, lebo nezahustujem múkou. Takto všetko uvarené rozmixujeme ponorným mixérom, zalejeme smotanou a jemne ešte povaríme, odstavíme a pridáme plátok masla.
-
Krok 4.
Rožok nakrájame a bez tuku opečieme na panvici, ešte horúce servírujeme na polievku a obložíme syrom