Iveta Lapínová profilová foto

Porcií 6
Minút60
NáročnosťNízka

(4.8 / 5)
Videné: 9 760 x
Vytvorené: 07.07.2019

Kategória:
Polievky
Neodlúčitelna súčasť obeda
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Recept na dobrú polievku z mletého mäsa. Hustá gulášová polievka z mletého mäsa a s haluškami. Túto pochúťku si obľúbiš. Mleté mäso recepty

Potrebujeme:

  • 300 g Hovädzie mäso (mleté, alebo miešané pol na pol s bravčovým)    recepty
  • 1 KS Cibuľa (veľká)    recepty
  • 1/2 KS Paprika zelená (čerstvá)    recepty
  • 2-3 KS Cherry paradajky    recepty
  •   Soľ (podľa chuti)    recepty
  • Načítavam ...
  •   Čierne korenie mleté (podľa chuti)    recepty
  •   Rasca (podľa chuti)    recepty
  •   Červená paprika sladká (podľa chuti)    recepty
  • 1 PL Paradajkový pretlak    recepty
  • 4 PL Olej (alebo 1 PL masti)    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cibuľu a papriku nakrájame na drobno, restujeme na tuku. Mleté mäsko prstami rozdrobíme a pridáme k cibuľovému základu. Chvíľu restujeme spolu, pridáme soľ, korenie, rascu a papriku. Necháme restovať vo vlastnej šťave, prikryté asi 10 minút a potom podlejeme vodou tak, aby bolo mäso zaliate.

  • Krok 2.

    Takto do môžme dusiť aj dve hodinky. Mäso je jemné, zelenina sa rozvarí a dá polievke tú správnu chuť. Ak chceme polievku viac zahustiť, pridáme zemiak, nastruhaný na kašu, ďalej pridáme paradajkový pretlak /nemusí byť /, na štvrtky nakrájame paradajky a povaríme ešte asi 10 minút.

  • Krok 3.

    Do hotovej polievky, už na tanieri pridávame halušky, alebo varené zemiaky, môžu byť aj široké rezance...

  • Načítavam ...
Načítam obsah...