Veronika Bencová profilová foto

Porcií 8
Minút130
NáročnosťNízka

(4.67 / 5)
Videné: 8 668 x
Vytvorené: 03.06.2019

Kategória:
Polievky
Neodlúčitelna súčasť obeda

Popis

Skvelá a tradičná polievka ako kurací (slepačí) vývar. Základ každého dobrého jedla je dobrá polievka. Náš kurací vývar je skvelý pokrm

Potrebujeme:
  • 1 až 2 KS Kurací trup     recepty
  • guličky podľa chuti   Čierne korenie (cca 5)    recepty
  • 1-2 ČL Soľ (podľa chuti)    recepty
  • 500 g Koreňová zelenina (cca)    recepty
  • 1-3 KS Zemiaky    recepty
  • Načítavam ...
  •   Petržlenová vňať    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Kosti prípadne mäso z ktorého budeme vývar robiť varime úplne od začiatku na najmenšiom ohni a samozrejme v úplne studenej vode. Po hodine a pol ich pekne vyberieme z polievky až potom osolíme, pridáme celé čierne korenie a koreňovú zeleninu - zeler, petržlen , mrkvu.

  • Krok 2.

    Po ďalšej hodine pridajte ak dávate celý zemiak( ja dávam aj 3), Kaleráb, celú cibuľu, celú papriku, kel, petržlenovu vňať a ďalšiu hodinu varím. Celkom ho dochucujem až 10 min pred koncom varenia. A dávam aj polievkové korenie

  • Krok 3.

    Od kosti môžeme oddeliť dobré mäsko a tiež môžete pridať cestoviny niťovky

Načítam obsah...