Gulášová polievka s bravčovým mäsom, slaninou a párkom. Recept, domáca gulášová polievka. Klasika ale výborná.
Najskôr si nachystáme cibuľu a slaninu. Obe nakrájame na malé kúsky. Väčší hrniec položíme na stredný oheň. Rozpustíme v ňom bravčovú masť a dobre rozohrejeme. Nakrájanú slaninku a cibuľu hodíme do hrnca a začneme pražiť.Potom pridáme kúsky bravčového mäsa a všetko spolu opražíme.
Keď je i bravčové mäso zatiahnuté, zaprášime základ gulašovej polievky múkou a mletou červenou paprikou. Chvíľku poriadne premiešavame a zalejeme hovädzím vývarom. Necháme asi 5 minút povariť. Pridáme blanšírované a nakrájané paradajky. Tento základ gulášovej polievky osolíme, pridáme mletú rascu, mletú červenú papriku, majorán a čerstvo namleté čierne korenie.
Celé privedieme do varu.Pridáme na drobno nakrájané zemiaky, mrkvu a párok. Varíme, kým nezmäknú zemiaky. Celé na záver ochutnáme. Pokiaľ treba ešte pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku alebo majorán. Ak dochucujeme je nutné na miernom ohni ešte povariť asi 5 minút. Polievku odstavíme z ohňa.