Popis
Skvelá polievka s mäsom, cviklou a inou zeleninou zvaná Boršč.
- 2 KS Bobkový list recepty
- 200 g Kuracie mäso recepty
- 300 g Bravčové mäso recepty
- 5 KS Klinčeky recepty
- 10 KS Čierne korenie recepty
- 1 KS Cvikla recepty
- 300 g Hovädzie mäso recepty
- 5 KS Nové korenie recepty
- 2 KS Mrkva recepty
- 1 KS Petržlen recepty
- 200 g Zemiaky recepty
- 1 KS Hlávková kapusta recepty
- 1 KS Paradajkový pretlak recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzie, bravčové a kuracie mäso dáme do hrnca, pridáme bobkový list klinčeky, celý peper a nové korenie. Zalejeme vodou a dáme variť do kým nie je mäso mäkke.
-
Krok 2.
Medzi tým si umyjeme cviklu a dáme ju uvariť do mäkka aby zmäkla šupa.
-
Krok 3.
Na masle osmažíme cibuľu, pridáme korenie, očistenú zeleninu, zalejeme vývarom z uvareného mäsa a pridáme nakrájané zemiaky, a hlávkovú kapustu. Keď je už zelenina hotová priáme nastrúhanú cviklu paradajkový pretlak a nakrájané uvarené mäso. Pridáme prelisovaný cesnak. Dosolíme podľa svojej chuti.