Recept
Popis
Fazuľový guláš na maďarský spôsob. Recept na výdatný obed alebo večeru pre každého kto ľúbi mäsko a fazuľu.
Potrebujeme:
- 1,5 Kg Bravčové mäso (stehno, pliecko) recepty
- 3 PL Bravčová masť recepty
- 3 KS Cibuľa recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- 2 PL Čierne korenie mleté recepty
- 2 PL Červená paprika sladká recepty
- Soľ recepty
- 1 KS Paradajkový pretlak recepty
- 3 KS Paradajka recepty
- 2 KS Paprika recepty
- 500 g Fazuľa recepty
- 2 KS Vajce recepty
- 5 PL Múka polohrubá recepty
- Soľ recepty
Halušky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso pokrájame na kocky. Na bravčovej masti si peníme pokrájanú cibuľu, pridáme soľ, zeleninovú koreniacu zmes, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, mäso, na kolieska pokrájanú mrkvu, ošúpané a pokrájané paradajky, pokrájanú papriku, prelisovaný cesnak a dusíme takmer do mäkka. Približne 70 minút.
-
Krok 2.
Pridáme vopred namočenú fazuľu a dodusíme do mäkka. (cca. 15-20minút)
-
Krok 3.
Spravíme si halušky z polohrubej múky a 2ks vajíčok. Polotuhé cesto nahádžeme do vriacej vody a varíme ešte cca 5 minút. Dobrú chuť!