Rýchla, jednoduchá a hlavne chuťovo úžasná pizza. Tento recept je na jednu pizzu.
Rýchla, jednoduchá a hlavne chuťovo úžasná pizza. Tento recept je na jednu pizzu. Domáca pizza podľa chuti. Cesto na pizzu veľmi jednoducho
Droždie rozdrobíme do malej misky, pridáme cukor a zalejeme vlažnou vodou. Premiešame, kvások položíme na teplé miesto a počkáme, kým z neho začnú vystupovať bublinky.
Múku nasypeme do veľkej misy, pridáme 1 lyžicu oleja a štipku soli. Potom k múke prilejeme kvások a ručne alebo pomocou mixéra vypracujeme vláčne cesto (podľa potreby prisypeme trochu múky alebo prilejeme vodu). Dobre vymiesené cesto sa odliepa od stien misky.
Cesto necháme kysnúť v miske asi 30 minút na teplom mieste prikryté utierkou.
Cesto prenesieme na plech. Potrieme paradajkovým základom, obložíme podľa chuti.
Okraje pizze môžeme potrieť olivovým olejom s prelisovanými strúčikmi cesnaku.
Pizzu vložíme do vyhriatej rúry na 220 °C a pečieme dozlata, cca. 15-20 minút.
Ja na pizzu vždy dávam syr až ako posledný krok, lebo vtedy sa roztopí krajšie.