Pripravte zeleniny na pečenie: baklažány rozrežte na polovicu a dužinu pozdĺžne a priečne narežte nožom, aby ste ju po upečení mohli ľahšie vyškrabať. Cesnak vložte do alobalu, zalejte ho olivovým olejom a zabaľte. Na plech vystlaný papierom na pečenie položte zabalené baklažány, zabalený cesnak a paradajku.
Povrch baklažánov potrite trochou olivového oleja a posypte soľou. Na iný plech vložte papriky do rúry nad baklažány a pečte približne pol hodiny pri teplote 200 stupňov, kým papriky pekne nesčernejú. Upečené papriky preložte do misy a prikryte alobalom, aby vychladli.
Kým sa paprika opeká, vyškrabte lyžicou dužinu z baklažánov a vhoďte ju do sekáčika, vyžmýkajte opražený cesnak, ktorý môžete pridať k baklažánom, rovnako ako paradajky. Vychladnuté papriky zbavte šupky, odstráňte stopky a semená a vložte ich do sekáčika.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept