Dóra Varga profilová foto

Porcií 0
Minút0
NáročnosťStredná

(4.5 / 5)
Videné: 5 150 x
Vytvorené: 30.11.2021

Kategória:
Nátierky
Nátierky, pomazánky... Sladké, slané ale aj netradičné

Popis

Máte radi nátierky a radi skúšate niečo nové? Tu je recept ako si jednú takú úžasnú nátierku pripraviť. Domáci ajvar. Nátierka so srbským pôvodom, ktorá sa výborne hodí nielen na hrianky.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Pripravte zeleniny na pečenie: baklažány rozrežte na polovicu a dužinu pozdĺžne a priečne narežte nožom, aby ste ju po upečení mohli ľahšie vyškrabať. Cesnak vložte do alobalu, zalejte ho olivovým olejom a zabaľte. Na plech vystlaný papierom na pečenie položte zabalené baklažány, zabalený cesnak a paradajku.

  • Krok 2.

    Povrch baklažánov potrite trochou olivového oleja a posypte soľou. Na iný plech vložte papriky do rúry nad baklažány a pečte približne pol hodiny pri teplote 200 stupňov, kým papriky pekne nesčernejú. Upečené papriky preložte do misy a prikryte alobalom, aby vychladli.

  • Krok 3.

    Kým sa paprika opeká, vyškrabte lyžicou dužinu z baklažánov a vhoďte ju do sekáčika, vyžmýkajte opražený cesnak, ktorý môžete pridať k baklažánom, rovnako ako paradajky. Vychladnuté papriky zbavte šupky, odstráňte stopky a semená a vložte ich do sekáčika.

Načítam obsah...