Popis
Máte radi nátierky a radi skúšate niečo nové? Tu je recept ako si jednú takú úžasnú nátierku pripraviť. Domáci ajvar. Nátierka so srbským pôvodom, ktorá sa výborne hodí nielen na hrianky.
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pripravte zeleniny na pečenie: baklažány rozrežte na polovicu a dužinu pozdĺžne a priečne narežte nožom, aby ste ju po upečení mohli ľahšie vyškrabať. Cesnak vložte do alobalu, zalejte ho olivovým olejom a zabaľte. Na plech vystlaný papierom na pečenie položte zabalené baklažány, zabalený cesnak a paradajku.
-
Krok 2.
Povrch baklažánov potrite trochou olivového oleja a posypte soľou. Na iný plech vložte papriky do rúry nad baklažány a pečte približne pol hodiny pri teplote 200 stupňov, kým papriky pekne nesčernejú. Upečené papriky preložte do misy a prikryte alobalom, aby vychladli.
-
Krok 3.
Kým sa paprika opeká, vyškrabte lyžicou dužinu z baklažánov a vhoďte ju do sekáčika, vyžmýkajte opražený cesnak, ktorý môžete pridať k baklažánom, rovnako ako paradajky. Vychladnuté papriky zbavte šupky, odstráňte stopky a semená a vložte ich do sekáčika.