Nebojte se, tohle není reklama na lotusky, ty zatím vážně upéct neumím... :) :) Ale na netu momentálně "krouží" recept na super osvěžující kávovou dobrotu a já zrovna přemýšlela, jak zužitkovat rozpustnou kávu, když jsme si s koupí french pressu zvykli na dobrou čerstvě mletou kávu.
Výborná osviežujúca káva Dalgona a my vieme ako ju pripraviť. Pridaj sa k nám a určite budeš mať krásny pôžitok z tejto kávy.
Do hrnčeka nasypeme kávu a cukor, prilejeme horúcu vodu a pomocou elektrického šľahača vyšľaháme hustú penu. Môj prvý pokus sa šľahačom nebol úplne stopercentný, takže som si na pomoc vzala mojej špeciálnu špirálovú metlu na šľahanie a na druhý pokus som vyšľahala parádnu penu, ktorá držala ako "figa".
Do pohára nalejeme vychladené mlieko, kto chce, môže pridať kocku ľadu, a hore pomocou lyžice navŕšime kávovú penu.
Môžeme dozdobiť kakaom alebo nejakú čokoozdůbkou podľa možností.
Pena sama o sebe je veľa výrazná, ale v spojení s mliekom je to úžasne osviežujúci nápoj.