listok
Deni 

Porcií 6
Minút 80
Náročnosť Stredná

(5 / 5)
Videné: 7 418 x
Bravčová roláda s jogurtovou omáčkou
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Deni

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bravčové mäso pomelieme s cibuľou, pridáme vajíčko, soľ a čierne korenie. Ak je potrebné, tak pridáme trocha strúhanky a všetko spolu poriadne rozmiešame.

  • Krok 2.

    Na pracovnej doske si rozložíme alobal a na ňom si mäsovú zmes vytvarujeme do placky. Na mäso ukladáme šunku, plátkový syr plátky slaniny (môžeme aj uvarené vajíčko) a najemno nastrúhané nakladané uhorky.

  • Krok 3.

    Mäso zrolujeme do rolády a bez alobalu ju prenesieme na vymastený plech alebo do zapekacej misky. Potrieme ju olejom, posypeme provensálskym korením, prikryjeme a pečieme asi 1 hodinu pri 200°C. Počas pečenia podlievame malým množstvom vody. Asi 10 minút pred dopečením odkryjeme.

  • Krok 4.

    Pripravíme si omáčku. Biely jogurt zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou. Pridáme horčicu, vegetu, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešame a podávame s upečeným mäsom.

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.