Komentár kuchára
Kdyby děti nebyly doma, zasedla bych k tomu pekáči a cpala se a cpala, tak je to dobré...
Popis
Chutné zapečené zemiaky s kuracím mäsom a smotanou, ktoré zasýtia hladné brušká. Tento recept je skvelý a odporúčame ho !
- 500 g Kuracie mäso recepty
- 1,5 Kg Zemiaky recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 1 kelímok Smotana na šľahanie recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Grilovacie korenie (podľa chuti) recepty
- Sušený cesnak (podľa chuti) recepty
- Rozmarín (podľa chuti) recepty
- Rasca mletá (podľa chuti) recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
- Maslo (podľa potreby) recepty
- 150 g Tvrdý syr recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Osolíme, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom a dôkladne premiešame.
-
Krok 2.
Pekáčik alebo zapekaciu misu vymažeme maslom, vysypeme polovicu na kocky nakrájaných zemiakov, osolíme a okoreníme rascou, sušeným cesnakom a grilovacím korením, vsypeme kuracie mäso, zasypeme zvyškom zemiakov, opäť osolíme a okoreníme.
-
Krok 3.
Zalejeme smotanou, zakryjeme nepriedušne vekom alebo alobalom a dáme na pol hodinky do rúry na 180 °C.