Komentár kuchára
Tatínek si hlídá váhu, takže knedlíky raději moc nekonzumuje, ale dneska nějak zapomněl na svoje předsevzetí a dokonce si utíkal přidat.
Popis
Srdcia na smotane a kysnutá knedľa je výborná kombinácia, ktorú odporúčame. Srdcia na smotane si dopraje len labužník a domáca parená knedľa to musí byť. Skúste tento skvelý recept!
- 1 Kg Kuracie srdcia recepty
- 2 KS Bobkový list recepty
- 5 KS Nové korenie (guličiek) recepty
- 10 KS Čierne korenie (guličiek) recepty
- 1,5 l Pitná voda recepty
- 1 KS Mrkva recepty
- 1 KS Petržlen recepty
- 2 kocka Bujón slepačí recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 50 g Maslo recepty
- Múka hladká (podľa potreby) recepty
- 1/2 kelímok Smotana na šľahanie recepty
- 450 g Múka polohrubá recepty
- 200 ml Mlieko polotučné (ohriate) recepty
- 1/2 kocka Droždie recepty
- 1 PL Cukor kryštálový recepty
- 1 KS Vajce slepačie recepty
- 1 ČL Soľ recepty
Kysnutý knedlík :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso : Srdiečka odblaníme, vložíme do tlakového hrnca, pridáme mrkvu a petržlen, bobkové listy, nové korenie a celé korenie, zalejeme vodou a dusíme domäkka. Tento postup som zvolila preto, že srdiečka potrebujú veľa času, aby boli naozaj mäkučké.
-
Krok 2.
Mäso a zeleninu potom z hrnca vyberieme, nakrájame na tenké rezance a odložíme nabok. Vývar scedíme a odložíme.
-
Krok 3.
V hrnci necháme na masle speniť cibuľu, zasypeme asi 4 lyžicami hladkej múky, zapražíme a za stáleho miešania zalejeme vývarom.