Tatínek si hlídá váhu, takže knedlíky raději moc nekonzumuje, ale dneska nějak zapomněl na svoje předsevzetí a dokonce si utíkal přidat.
Mäso : Srdiečka odblaníme, vložíme do tlakového hrnca, pridáme mrkvu a petržlen, bobkové listy, nové korenie a celé korenie, zalejeme vodou a dusíme domäkka. Tento postup som zvolila preto, že srdiečka potrebujú veľa času, aby boli naozaj mäkučké.
Mäso a zeleninu potom z hrnca vyberieme, nakrájame na tenké rezance a odložíme nabok. Vývar scedíme a odložíme.
V hrnci necháme na masle speniť cibuľu, zasypeme asi 4 lyžicami hladkej múky, zapražíme a za stáleho miešania zalejeme vývarom.
Pridáme bujóny a varíme asi 10 minút. Potom vsypeme mäso so zeleninou, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a zjemníme smotanou.
Knedle: Do misy nasypem múku, urobím jamku, rozdrobíme droždie, nasypem cukor a nalejem mlieko. Uprostred dôkladne rozmiešam a nechám vzísť kvások, potom k stranám nasypem soľ a nakoniec všetko zamiešam so zvyškom surovín v mise a hnetiem a prípadne prisypávame po troškách múku, tzn. keď sa prestáva lepiť na okraje misy a na povrchu sa začnú vytvárať takéto akoby pľuzgieriky.
Nechám zakryté v igelite kysnúť, po cca 1 hodine opäť premiesime a nechám opäť kysnúť. Vykysnuté rozdelím na 3 rovnaké diely, utvoríme bochníky, aby utiekli nežiaduce veľké vzduchové bubliny, vyvaľkáme šišky a nechám opäť pod igelitom kysnúť. Počas kysnutia vždy šišky trikrát pootočíte, aby nakysli rovnomerne.
Vhadzujem do vriacej osolenej vody a varím zakryté pokrievkou 15 minút ľahkým varom. Potom je potrebné rýchlo vybrať na dosku a niekoľkokrát prepichnúť, ja to robím takú tou veľkou vidličkou na pečené mäso, možno napríklad aj špajdľou. Teplé krájame na plátky.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.