Komentár kuchára
Děcka mají prázdniny a jako obvykle zbylo hlídání na mamince. A protože jsem prckovi slíbila, že až budeme sami doma, uvaříme si zase po dlouhé době rajskou, bylo jasno...
Popis
Mäsové guličky v paradajkovej omáčke s cestovinou. Super tip na obed alebo večeru. Mäsové guličky zo sekany a paradajková omáčka. Isto vyskúšajte!
Potrebujeme: Paradajková omáčka
- 1 KS Bujón hovädzí recepty
- 1 l Pitná voda recepty
- 1 KS Škorica recepty
- 1 KS Bobkový list recepty
- Čierna káva (pár guličiek) recepty
- Nové korenie (pár guličiek) recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 3 PL Múka hladká recepty
- 2 plechovka Paradajkový pretlak recepty
- 4 PL Cukor kryštálový recepty
- Maslo (podľa potreby) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- 500 Sekaná (ochutená od mäsiara) recepty
- Múka hladká (podľa potreby) recepty
- Solamyl (podľa potreby) recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
Mäsové guličky :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Omáčka: V hrnci zvaríme asi 1l vody s 1 kockou bujónu a s korením (kúsok celej škorice, podrvený bobkový list, pár guličiek celého čierneho korenia, pár guľôčok nového korenia), nechám variť asi 20 minút, potom scedíme.
-
Krok 2.
Na masle necháme zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu, prisypeme hladkú múku a vymiešame svetlú zápražku. Tú za stáleho miešania rozriedime koreneným vývarom a nechám dobre prevariť.
-
Krok 3.
Pridáme paradajkový pretlak a cukor, prisolíme podľa chuti a nechám ešte chvíľu prehriať.