Skvelá kombinácia fašírok a zemiakov na kyslo. Skúste túto úžasnú chuť zemiakov a fašírok, určite neoľutujete. Dobrú chuť!
Zemiaky na kyslo : Zemiaky ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Dáme ich variť s bobkovým listom a osolíme. Varíme pokiaľ zemiaky nie sú hotové.
Polovicu zemiakov vyberieme a v trocha vode rozmixujeme s ponorným mixérom zvyšné zemiaky. Zahustíme smotanou na varenie a múkou. Nakoniec pridáme odložené zemiaky.
Fašírky : Do mletého mäsa pridáme paradajkový pretlak, kečup, horčicu, strúhanku, soľ, čierne mleté korenie a mletú rascu. Všetko poriadne premiešame. Na oleji vyprážame vytvorené fašírky, ktoré ukladáme na plech a dáme ich zapiecť do rúry na 15 minút na 200 °C.
Fašírky podávame so zemiakmi na kyslo. Dobrú chuť!