Recept
Popis
Skvelá kombinácia fašírok a zemiakov na kyslo. Skúste túto úžasnú chuť zemiakov a fašírok, určite neoľutujete. Dobrú chuť!
Potrebujeme: Zemiaky na kyslo
- 500 g Zemiaky recepty
- 1 KS Bobkový list recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- 150 ml Smotana na varenie recepty
- Ocot (podľa chuti) recepty
- Múka hladká (podľa potreby) recepty
- 1 Kg Mleté mäso recepty
- 2 PL Paradajkový pretlak recepty
- 2 PL Horčica plnotučná recepty
- 2 PL Kečup recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Rasca mletá (podľa chuti) recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
- 50 g Strúhanka recepty
Fašírky :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky na kyslo : Zemiaky ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Dáme ich variť s bobkovým listom a osolíme. Varíme pokiaľ zemiaky nie sú hotové.
-
Krok 2.
Polovicu zemiakov vyberieme a v trocha vode rozmixujeme s ponorným mixérom zvyšné zemiaky. Zahustíme smotanou na varenie a múkou. Nakoniec pridáme odložené zemiaky.
-
Krok 3.
Fašírky : Do mletého mäsa pridáme paradajkový pretlak, kečup, horčicu, strúhanku, soľ, čierne mleté korenie a mletú rascu. Všetko poriadne premiešame. Na oleji vyprážame vytvorené fašírky, ktoré ukladáme na plech a dáme ich zapiecť do rúry na 15 minút na 200 °C.
-
Krok 4.
Fašírky podávame so zemiakmi na kyslo. Dobrú chuť!