Komentár kuchára
Dneska jsme si dali masíčko s násadou... A "zazdili" jsme to vychlazenou dvanáctkou. To vám byla lahoda...
Popis
Recept na kačacie stehno, červenú kapustu a zemiakové knedle je vynikajúci. Lahodné kačacie stehná, dusená červená kapusta, domáce zemiakové knedle - slávnostný obed, ktorý musíte pripraviť!
- 6 KS Kačacie mäso (stehno) recepty
- 4 ČL Soľ recepty
- 4 strúčik Cesnak recepty
- 1 ČL Rozmarín recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté recepty
- 500 ml Bravčová masť recepty
- Múka hladká (podľa potreby) recepty
- 3 KS Rožok (staršie) recepty
- 3 KS Zemiaky recepty
- 1 KS Vajce recepty
- Soľ (podľa potreby) recepty
- 3 PL Strúhanka recepty
- 1 KS Kapusta červená recepty
- 3 KS Cibuľa recepty
- 1 KS Jablko recepty
- 100 ml Červené víno recepty
- 2 PL Cukor kryštálový recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
- 2 PL Ocot recepty
- 1 KS Zemiaky recepty
Zemiaková knedľa :
Červená kapusta :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso: V miske vymiešame pretlačený cesnak so soľou, pridáme rozmarín a korenie a túto zmes do všetkých porcií mäsa dôkladne votrieme, uložíme do misky a dáme odležať do chladničky najlepšie na 24 hodín.
-
Krok 2.
Potom každú porciu mäsa dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme zmyli prebytočnú soľ a naukladáme stehná do menšej nádoby na pečenie. Zalejeme rozpusteným masťou tak, aby bolo všetko ponorené pod hladinou.
-
Krok 3.
Nádobu priklopíme a vložíme na 5 hodín do rúry na 130 °C. Mäso potom vyberieme a vložíme nasucho kožou dole na panvicu a sprudka orestujeme. Výpek zaprášime hladkou múkou, zalejeme trochou vývaru z kostí a ľahko prevaríme.