Komentár kuchára
Vařit pro ty moje dva kluky, to je prostě nádhera. Nad ničím neohrnujou nos, na každej můj výtvor se těší jako malý a od prvního po poslední sousto nešetřej chválou. A jak mám toho mladšího hubovat, že se talíř neolizuje, když ten dospělej to dělá taky, aby oba demonstrovali, jak moc jim to chutnalo. :D
Popis
Kto má rád divinu, máme tu perfektný recept na rolované diviačie plece na zelenine. Úžasná kombinácia diviny a zeleniny na jednom tanieri. Oplatí sa vyskúšať.
Potrebujeme:
- 1,2 Kg Diviak (Plece) recepty
- 2 KS Mrkva recepty
- 1 KS Petržlen recepty
- 100 g Údená slanina recepty
- 3 ČL Korenie na divinu recepty
- Múka hladká (podľa potreby) recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 1/2 KS Zeler recepty
- 1/3 KS Tekvica hokkaido recepty
- Nové korenie (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie (podľa chuti) recepty
- Bobkový list (podľa chuti) recepty
- 600 ml Vývar (mäsový) recepty
- 4 PL Kyslá smotana recepty
- Citrónová šťava (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso zbavíme tuku a odblaníme, z oboch strán osolíme a posypeme korením na divinu.
-
Krok 2.
Prešpikujeme slaninou a hranolkami mrkvy a petržlenu, pevne zrolujeme a previažeme povrázkom.
-
Krok 3.
Obalíme v múke, sprudka orestujeme na oleji a uložíme do pekáča. Do výpeku vsypeme cibuľu, zeler a tekvicu, restujeme do zlatohneda, zalejeme trochou vody a necháme povariť.