Výborné bravčové mäso ako soté so zeleninou
Parádna pochúťka ak chcete okúsiť kúsok rumunskej kuchyne a oživiť jedálniček u vás doma. Parádny recept na Bravčové soté po temešvársky. Soté z bravčového stehna
Bravčové mäso si nakrájame na kocky, tak isto aj cibuľku, slaninku, papriku a paradajku.
Na panvici opražíme slaninu, do zlatistá, pokrájanú na kúsky. Pridáme cibuľku a smažíme do sklovitá. Pridáme pretlačený cesnak a rascu. Všetko spolu restujeme cca 1 minútku.
Následne pridáme nakrájanú papriku, paradajku a restujeme cca 7 minút. Potom pridáme mäsko, soľ, korenie a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a necháme na panvici kým mäsko nezmäkne.
Ak je mäsko už mäkké pridáme zelené fazuľky. Ak máme zelené fazuľky čerstvé zo záhradky pridáme ich skôr aby stihli zmäknúť.
Kyslú smotanu zmiešame s trochou vody a múkou, dobre rozmiešame a pridáme do mäska. Necháme ešte povariť 2-3 minútky a fajnový obed máme hotový. Ako príloha sa hodia opekané zemiaky, ryža alebo hranolky. Prajem dobrú chuť.