Recept
Komentár kuchára
Výborné bravčové mäso ako soté so zeleninou
Popis
Parádna pochúťka ak chcete okúsiť kúsok rumunskej kuchyne a oživiť jedálniček u vás doma. Parádny recept na Bravčové soté po temešvársky. Soté z bravčového stehna
Potrebujeme:
- 600 g Bravčové stehno (alebo karé) recepty
- 300 g Fazuľka recepty
- 2 KS Cibuľa recepty
- 100 g Slanina recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- 1 KS Paprika biela recepty
- 1 KS Paradajka recepty
- 1 ČL Rasca recepty
- 200 ml Kyslá smotana recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- 1 štipka Čierne korenie recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčové mäso si nakrájame na kocky, tak isto aj cibuľku, slaninku, papriku a paradajku.
-
Krok 2.
Na panvici opražíme slaninu, do zlatistá, pokrájanú na kúsky. Pridáme cibuľku a smažíme do sklovitá. Pridáme pretlačený cesnak a rascu. Všetko spolu restujeme cca 1 minútku.
-
Krok 3.
Následne pridáme nakrájanú papriku, paradajku a restujeme cca 7 minút. Potom pridáme mäsko, soľ, korenie a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a necháme na panvici kým mäsko nezmäkne.
-
Krok 4.
Ak je mäsko už mäkké pridáme zelené fazuľky. Ak máme zelené fazuľky čerstvé zo záhradky pridáme ich skôr aby stihli zmäknúť.
-
Krok 5.
Kyslú smotanu zmiešame s trochou vody a múkou, dobre rozmiešame a pridáme do mäska. Necháme ešte povariť 2-3 minútky a fajnový obed máme hotový. Ako príloha sa hodia opekané zemiaky, ryža alebo hranolky. Prajem dobrú chuť.