Recept
Komentár kuchára
No co vám budu líčit... :D Očička jim při pohledu na talíř svítily jak lampionky, papuly se ani na chvilku nazastavily, aby náhodou jeden neměl víc než ten druhý a bříška se plnily, no radost pohledět...
Popis
Lahodné kačacie prsia k tomu červená kapusta a zemiakovo-cuketové knedlíčky. Tak takýto obed je priam slávnostný. Aj keď je tento recept zložitejší oplatí sa vyskúšať.
Potrebujeme: Mäso
- 6 KS Kačacie mäso (prsia s kožou) recepty
- 4 ČL Soľ recepty
- 4 strúčik Cesnak recepty
- 1 ČL Tymián recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté recepty
- 500 g Bravčová masť recepty
- Múka hladká (podľa potreby) recepty
- 1 KS Kapusta červená recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
- Pitná voda (podľa potreby) recepty
- 3 KS Jablko recepty
- 1 balíček Zemiakové cesto BASK recepty
- 400 g Cuketa recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- 1 ČL Sušený cesnak recepty
- 100-200 ml Pitná voda recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
Červená kapusta
Zemiakovo-cuketové knedlíky :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso : Kožu na prsiach niekoľkokrát prerežeme ostrým nožom, ale dávame pozor, aby sme nerezali do mäsa. Vymiešame prelisovaný cesnak so soľou, pridáme tymián a korenie. Túto zmes do všetkých porcií mäsa dôkladne votrieme, uložíme do misky a dáme odležať do chladničky najlepšie na 24 hodín.
-
Krok 2.
Potom každú porciu mäsa dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme zmyli prebytočnú soľ a naukladáme prsia do menšej nádoby na pečenie a zalejeme rozpustenou masťou tak, aby bolo všetko ponorené pod hladinou.
-
Krok 3.
Nádobu priklopíme a vložíme na 3 hodiny do rúry na 180 °C. Výpek zaprášime hladkou múkou.