Dominika Huszáriková profilová foto

Porcií 6
Minút160
NáročnosťStredná

(5 / 5)
Videné: 5 885 x
Vytvorené: 22.04.2021

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Popis

Tradičný hovädzí guľáš v Rakúsku. Veľmi chutný a sýty na obed alebo večeru.

Potrebujeme: Guľáš

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Guľáš : Hovädzie mäso očistite, to znamená odstránime šľachy. Mäso nakrájajme na kocky , cibuľu nakrájajme na väčšie kúsky. Olej zohrejeme vo veľkom hrnci a cibuľu za stáleho miešania veľmi pomaly - čím dlhšie, tým lepšia restujeme na miernom ohni.

  • Krok 2.

    Posypeme červenou mletou paprikou, pridáme trocha octu a vmiešame paradajkový pretlak. Pridáme mäso, krátko premiešame a potom dochutíme cesnakom, rascou, soľou a štipkou majoránky. Zalejeme trochou vody - mäso by malo byť len zakryté - a podľa kvality dusíme 2 hodiny do mäkka.

  • Krok 3.

    Keď je mäso mäkké, zalejeme ho ešte trochou vody a necháme šťavu naposledy povariť 10-15 minút. Nakoniec podľa chuti ešte okoreníme.

Načítam obsah...