Popis
Tradičný hovädzí guľáš v Rakúsku. Veľmi chutný a sýty na obed alebo večeru.
- 1 Kg Hovädzie pliecko recepty
- 0,5 Kg Cibuľa recepty
- 3 ČL Červená paprika sladká recepty
- Ocot (podľa chuti) recepty
- 1 PL Paradajkový pretlak recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- Rasca mletá (podľa chuti) recepty
- Majoránka (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Paprika biela recepty
- Maslo (podľa potreby) recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
- Pitná voda (podľa potreby) recepty
- 6 KS Frankfurtské párky recepty
- 6 KS Vajce recepty
- 6 KS Kyslá uhorka recepty
- 1 KS Paprika červená recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
Príloha
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Guľáš : Hovädzie mäso očistite, to znamená odstránime šľachy. Mäso nakrájajme na kocky , cibuľu nakrájajme na väčšie kúsky. Olej zohrejeme vo veľkom hrnci a cibuľu za stáleho miešania veľmi pomaly - čím dlhšie, tým lepšia restujeme na miernom ohni.
-
Krok 2.
Posypeme červenou mletou paprikou, pridáme trocha octu a vmiešame paradajkový pretlak. Pridáme mäso, krátko premiešame a potom dochutíme cesnakom, rascou, soľou a štipkou majoránky. Zalejeme trochou vody - mäso by malo byť len zakryté - a podľa kvality dusíme 2 hodiny do mäkka.
-
Krok 3.
Keď je mäso mäkké, zalejeme ho ešte trochou vody a necháme šťavu naposledy povariť 10-15 minút. Nakoniec podľa chuti ešte okoreníme.