Popis
Netradičné pirohy plnené mletým mäsom. Tento recept na pečené pirohy s mletým mäsom môžete vyskúšať k hustým polievkam.
- 220 ml Pitná voda (vlažná) recepty
- 35 ml Olej recepty
- 1 PL Cukor kryštálový recepty
- 1 ČL Soľ recepty
- 400 g Múka hladká recepty
- 1/2 kocka Droždie recepty
- 1 KS Vajce recepty
- 300 ml Vývar (silný mäsový) recepty
- 250 g Mleté mäso recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- 100 g Tvrdý syr (strúhaný) recepty
- 2 PL Paradajkový pretlak recepty
- 1 PL Cukor kryštálový recepty
- Rasca mletá (podľa chuti) recepty
- Čili korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
Mäsová plnka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pirohy : Zamiesené a vykysnuté cesto v pekárni. Rozvaľkať a vykrajovať kruhy. Naplniť a okraje potrieť rozšľahaným vajcom a dôkladne pritlačiť. Smažiť vo vrstve rozpáleného oleja z oboch strán a ihneď potom vkladať na minútku do silného mäsového vývaru. Vyskladať do pekáča a tam potom môžeme teplým vývarom ešte trošku preliať.
-
Krok 2.
Mäsová plnka: Na masti orestovať cibuľu, pridať mäso. Zrestovat a pridať pretlak. Opäť zarestovat, okoreniť a dochutiť. Nakoniec pridať syr.
-
Krok 3.
Mali by sa podávať teplé s kyslou smotanou.