Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 6
Minút120
NáročnosťExpert

(5 / 5)
Videné: 6 063 x
Vytvorené: 21.04.2021

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Komentár kuchára

Tak přiznám se, že tohle jídlo nevařím moc často. Vlastně jsem na něj nějak pozapomněla a to je velká škoda, protože je to náááramná dobrota. Ale zda je to původem národní pokrm Ukrajinců, Poláků, Slováků, Rumunů nebo snad Romů, to asi jen tak nerozlousknu. Přou se o to totiž už hodně dlouho... :D

Popis

Holúbky s kyslou smotanou, skvelý tip ak neviete čo uvariť z mletého mäsa. Holúbky doplnené kyslou smotanou treba skúsiť za každú cenu.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Ryžu si uvaríme klasicky domäkka v osolenej vode a necháme prechladnúť.

  • Krok 2.

    Na oleji necháme speniť 1 nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme 3/4 nastrúhanej mrkvy, mierne opražíme, pridáme 3/4 paradajkového pretlaku a mleté ​​mäso a orestujeme.

  • Krok 3.

    Prisypeme ryžu, mletú papriku, soľ a mleté ​​čierne korenie, premiešame a odstavíme. Do vychladnutej zmesi pridáme vajíčko a dôkladne premiešame.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Kapustový hlúb zrežeme a dookola nožom do hĺbky obkrúžime, vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou a zľahka varíme asi 15 minút. Po uplynutí tejto doby už by sa mali dať uvoľniť jednotlivé listy.

  • Krok 5.

    Vždy jeden "vylovíte", zrežeme tvrdé rebro, vložím na okraj listu lyžicu mäsovej náplne a zložím ako obálku (najskôr prehnite cez náplň okraj, ktorý mám bližšie k telu, potom oba bočné voľné okraje proti sebe a nakoniec domotám) a ukladám tesne vedľa seba do pekáča.

  • Krok 6.

    Na panvici necháme na oleji zosklovatieť zvyšnú 1 nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme zvyšok mrkvy a paradajkového pretlaku, zarestujeme, zalejeme 750ml vody, pridáme bujón, dôkladne premiešame a necháme chvíľku povariť.

  • Krok 7.

    Nalejeme na závitky, pekáč pekne nepriedušne zakryjeme alobalom a pečieme cca 45 minút na 190 °C.

  • Krok 8.

    Podávame bez prílohy, len s pečivom, doladené kyslou smotanou.

Načítam obsah...