Popis
Krkovička s kyslou kapustou a zemiakmi je super nápad na nedeľný obed. Týmto receptom na krkovičku s kapustou a zemiakmi ohúrite každého. Vysúšajte a odporučte známym.
- 1 Kg Bravčová krkovička recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
- 2 PL Horčica plnotučná recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Rasca (podľa chuti) recepty
- 500 g Kapusta kyslá recepty
- Cesnak (podľa potreby, prelisovaný) recepty
- Cibuľa (podľa potreby, nakrájaná) recepty
- Tymián (podľa chuti) recepty
- 500 g Zemiaky (malé) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Rasca (podľa chuti) recepty
- Sušený cesnak (podľa chuti) recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
- Tymián (podľa chuti) recepty
Zemiaky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso : Krkovičku umyjeme a nakrájame na 1 cm plátky. Do misky dáme soľ, čierne mleté korenie, rascu, horčicu a mäso. Všetko spolu poriadne premiešame.
-
Krok 2.
Na plech uložíme kyslú kapustu. Na to uložíme mäso, nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, čierne mleté korenie a tymián. Pečieme pod alobalom 3 hodinky pri 200 °C.
-
Krok 3.
Zemiaky : Zemiaky umyjeme, pridáme soľ, čierne mleté korenie, sušený cesnak, tymián, rascu a olej. Poriadne premiešame a uložíme na plech. Prikryjeme alobalom a pečieme 3 hodinky pri 200 °C spolu v jednej rúre s mäsom.