Tento recept na bravčovú krkovičku, kapustu s karamelom a domácou knedľou je typickým jedlom na nedeľu. Krkovičkou, kapustou a knedľou nikdy nič nepokazíte.
Krkovička : Na pekáč si dáme trochu oleja alebo masti. Poukladáme osolenú a okorenenú krkovičku, pokrájanú na 1 cm plátky. Posypeme rascou a poukladáme cibuľu. Trochu podlejeme, dáme alobal na vrch. Pečieme na 170 °C , 3 hodiny.
Kapusta : Z cukru spravíme karamel. Pridáme masť a zalejeme vodou. Pridáme rascu a kapustu osolíme a okoreníme. Dusíme do mäkka. Nakoniec dochutíme octom.
Domáca knedľa : Z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások. Keď napučnie pridáme ho k ostatným surovinám. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť 40 minút. Vytvarujeme 2 Knedle a necháme ich ešte 20 minút podkysnúť. Paríme 20 minút. Po vybratí popichať špáradlom a potrieť olejom.