Recept
Popis
Tento recept na bravčovú krkovičku, kapustu s karamelom a domácou knedľou je typickým jedlom na nedeľu. Krkovičkou, kapustou a knedľou nikdy nič nepokazíte.
Potrebujeme: Mäso
- 1 Kg Bravčová krkovička recepty
- 1 Cibuľa (stredne veľká) recepty
- Soľ recepty
- Rasca mletá recepty
- Korenie recepty
- Olej (alebo bravčová masť) recepty
- Vývar (na podliatie, alebo voda) recepty
- 500 Kapusta kyslá recepty
- 2 PL Cukor kryštálový recepty
- 1 PL Bravčová masť recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Korenie (podľa chuti) recepty
- Jablčný ocot (podľa chuti) recepty
- Pitná voda (na podliatie) recepty
- 500 g Múka polohrubá recepty
- 2 ČL Soľ recepty
- 50 ml Olej recepty
- 1 Vajce recepty
- 250 - 300 ml Mlieko (vlažné) recepty
- 1 ČL Cukor kryštálový recepty
- 1/2 kocka Droždie recepty
Kapusta
Domáca knedľa
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Krkovička : Na pekáč si dáme trochu oleja alebo masti. Poukladáme osolenú a okorenenú krkovičku, pokrájanú na 1 cm plátky. Posypeme rascou a poukladáme cibuľu. Trochu podlejeme, dáme alobal na vrch. Pečieme na 170 °C , 3 hodiny.
-
Krok 2.
Kapusta : Z cukru spravíme karamel. Pridáme masť a zalejeme vodou. Pridáme rascu a kapustu osolíme a okoreníme. Dusíme do mäkka. Nakoniec dochutíme octom.
-
Krok 3.
Domáca knedľa : Z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások. Keď napučnie pridáme ho k ostatným surovinám. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť 40 minút. Vytvarujeme 2 Knedle a necháme ich ešte 20 minút podkysnúť. Paríme 20 minút. Po vybratí popichať špáradlom a potrieť olejom.