Komentár kuchára
V pojídání kyselých okurek by mohl můj mužskej závodit s kdejakou těhulí a s přehledem by vyhrál. Jak otevřu sklenici, hned je v čudu. Ještě, že jsem v létě nezahálela a udělala zásoby, jinak by mi snad ani na tu omáčku nezbylo... :)
Popis
Recept na Znojemské hovädzie plátky s ryžou. Náš recept je dokonalý a zvládne ho každý kuchár ale aj verejnosť. Budete sa oblizovať a pýtať si dupľu. Vyskúšaj si uvariť jednoduché Znojemské hovädzie plátky
- 800 g Hovädzie pliecko (ja použila lúpanej pliecko, na plátky) recepty
- 1 KS Cibuľa (nadrobno, stredne veľká) recepty
- 100 g Údená slanina ( bez kože, na kocky) recepty
- cca 600 ml Vývar (mäsového) recepty
- Bravčová masť (podľa potreby) recepty
- Pitná voda (podľa potreby) recepty
- Múka hladká (podľa potreby) recepty
- 4 KS Zavárané uhorky (väčšie, na plátky) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Sójová omáčka (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Sprudka orestujeme z oboch strán v panvici na masti a odložíme na dno tlakového hrnca.
-
Krok 2.
Vo výpeku necháme restovat cibuľu a pridáme slaninu. Keď všetko získa tmavo hnedú farbu, zalejeme vývarom, premiešame a vlejeme do hrnca na mäso.
-
Krok 3.
Mäso by malo byť úplne ponorené, v prípade potreby prilejeme vodu. Pridáme soľ, korenie a sójovú omáčku, uzavrieme a varíme asi 45 minút.