Komentár kuchára
Ahojte :) u mňa dnes trosku netradične ale za to výborne ;) Určite odporúčam. Mrkvové šúlance prehádzane s chilli olejom, hnedé šampiňóny na smotane a panenka :) pekný večer prajem a dobrú chuť
Popis
Ahojte, u mňa dnes trošku netradične ale za to výborne, určite odporúčam . Mrkvové šúľance prehádzane s chilli olejom, hnedé šampiňóny na smotane a panenka. Dobrú chuť
- 1 KS Bravčová panenka recepty
- Korenie 4 farieb (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- 50 g Maslo (cca) recepty
- Vývar (alebo voda/podľa potreby) recepty
- 50 g Maslo (cca) recepty
- 300 g Šampiňóny (na plátky) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Rasca mletá (podľa chuti) recepty
- 1 kelímok Sladká smotana recepty
- 400 g Mrkva recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- 1 KS Vajce recepty
- Múka polohrubá (Podľa potreby) recepty
- Chilli olej (podľa chuti) recepty
Šampiňóny:
Mrkvové šulance:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Panenku si umyjeme, odblaníme , osolíme a namelieme korenie 4 farieb. Na panvicu si dáme kúsok masla alebo oleja a panenku zatiahneme z každej strany cca 2 minútky / strana ( podľa hrúbky), potom podlejeme vodou alebo vývarom, necháme 1 min. vrieť a vypneme . Dáme pukličku a necháme 5-7 min stáť .
-
Krok 2.
ŠAMPINONY - na kúsku masla opekáme nakrájané na plátky šampiňóny pridáme soľ, korenie a štipku rasce. Keď už sú dozlata, pridáme vyvar cca 1 deci z panenky a sladkú smotanu. Necháme redukovať, zjemnime kúskom masla
-
Krok 3.
ŠULANCE- uvaríme si očistenú mrkvu a necháme vychladnúť . Poriadne popučíme, ja som prebehla aj ponorným mixérom a pridáme soľ, vajko a polohrubú múku tak, aby bolo cesto tak tuhé, aby sa dali robiť šúľance . Vyvaríme v slanej vode kým nevyplávajú a nehodia penu z preložíme horúce na panvicu a prehrejeme s chilli olejom