Popis
Bravčové karé na smotane so zeleninou a cestovinami je výborný pomerne jednoduchý recept. No jeho chuť vás a vašich blízkych dostane. Karé na zelenine v smotanovej omáčke s cestovinami je proste paráda
- 600 g Bravčové karé recepty
- 1 PL Bravčová masť recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 1-2 strúčik Cesnak (podľa chuti) recepty
- 400 g Mrazená zelenina (Alebo podľa chuti) recepty
- Uhorky nakládané (podľa chuti, na malé kocky) recepty
- 1 kelímok Kyslá smotana (30%) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie (podľa chuti) recepty
- 1 PL Dijonská horčica recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Plátky som posolil okorenil a na kačacej masti (môže byť aj bravčová) sprudka opiekol z obidvoch stranách. Orestované plátky dáme na bok.
-
Krok 2.
Na tom výpeku som orestoval najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridal zeleninu, kyslé uhorky a podlial s vývarom. Ak nemáte vývar tak vodou.
-
Krok 3.
Teraz môžeme omáčku dochutiť soľou, korením. Ja som pridal ak 3ks nového krenia. Necháme omáčku prevariť a vrátime plátky otestovaného bravčového karé. Nakoniec zahustíme smotanou min.30 %., na zjemnenie som pridal maslo a dochutil dijónskou horčicou.