listok
Mária Fiľakovská

Porcií 4
Minút 60
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 6 504 x
Sviečková na smotane

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso v celku osolíme, okoreníme a zo všetkých strán opečieme na rozohriatej bravčovej masti. Podlievame a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen. Pridáme bobkový list, nové celé korenie, štipku čierneho korenia, trocha soli a podusíme do mäkka.

  • Krok 2.

    Do uvarenej zeleniny dáme šťavu z citróna, vyberieme bobkový list a celé korenie a zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Zalejeme smotanou, trocha si necháme na zahustenie ak bude treba a privedieme do varu. Podľa potreby zahustíme rozmiešanou smotanou (ak nezvýšilo dáme trocha mlieka) a múkou. Podľa chutí dosolíme.

  • Krok 3.

    Mäsko nakrájame na plátky a podávame s hotovou omáčkou a knedľou.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept