Komentár kuchára
Kuracie prsia na prírodno so šampiňónovou omáčkou s cestovinami tagliatelle... Veľmi jednoduché a chutné jedlo na každú príležitosť
Popis
Výborný a jednoduchý recept na Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou s tagliatelle. Šampiňónová omáčka ja skvelá a s podaním s kuracími prsiami na prírodno je to dokonalá kombinácia. Podávame s Tagiatelle
- 700 Kuracie prsia (na plátky / rezne) recepty
- 150 g Šampiňóny (nakrájané) recepty
- 2 KS Cibuľa šalotka (nadrobno) recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- 1-2 dl Biele víno recepty
- Vývar recepty
- 1 kelímok Sladká smotana recepty
- 50 g Maslo recepty
- Tagliatelle recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Limetková šťava (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masle a na olivovom oleji som orestoval 2 šalotky nadrobno a 2 strúčiky cesnaku, pridal som šampiňóny, soľ, korenie a podlial s vínom.
-
Krok 2.
Varením som nechal alkohol odpariť, podlial som s vývarom a dusil cca 10 min. Ďalej som zahustil a zároveň zjemnil smotanou a maslom.
-
Krok 3.
Pridal petržlenovú vňať, kuracie prsia, ďalej som dosolil a dokorenil podľa chuti. Z prudka opečieme na horúcej panvici a prsia pridáme k omáčke. Ďalej ich už spolu len na chvíľu prevaríme. Jedlo som dochutil šťavou z limetky. Podávame s cestovinou tagiatelle :) Dobrú chuť