Monika Tománková profilová foto

Porcií 5
Minút60
NáročnosťNízka

(4.67 / 5)
Videné: 6 052 x
Vytvorené: 01.12.2020

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Komentár kuchára

Neklasická klasika...Francúzske zemiaky .. nepredvarené, na plátky, so smaženou cibuľkou vo vnútri, zapečené so syrom :) ...takto ich máme radi my! :)

Popis

Výborné Francúzke zemiaky trochu inak, tie naše sú pečené surové zemiaky s cibuľkou a dávkou syra. Výborná sa k obedu hodia nakladané uhorky. Takto ich máme doma veľmi radi

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Surové zemiaky som nakrájala na plátky, uvarila 2 vajcia, nakrájala 1 klobásu a asi 200g slaniny. Dve nakrájané cibule som osmažila na oleji.

  • Krok 2.

    Do tukom vymastenej formy som naukladala zemiaky, polovicu cibuľky, soľ, korenie, rasca ..., pridala polovicu nakrájaných surovín...ďalšia vrstva, zemiakov, cibuľka, soľ, korenie, rasca, druhá polovica surovín.

  • Krok 3.

    Posledná vrstva zemiakov soľ, korenie, rasca .. celé som to zaliala rozmixovanou zmesou 500ml šľahačkovej smotany s 3vajickami, sol, korenie. Piekla pri 200°C 20 minút. Zasypala strúhaným syrom a piekla ďalších 20-25minut pri 180°C

  • Načítavam ...
Načítam obsah...