Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 8
Minút300
NáročnosťExpert

(5 / 5)
Videné: 9 347 x
Vytvorené: 10.11.2020

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

ásoby zvěřiny v mém mrazáku se tenčí, takže v skrytu duše doufám, že je budu moci v brzké době doplnit, abychom si mohli ten náš jídelníček trošku obohatit... "A když je to maso z divočáka, tak je to teda divočáčí?" Nee, Kubo, to je kančí... "Tak já tomu teda mami vůbec nerozumim"

Popis

Diviačie mäso ako obláčik. Recept na Diviačie stehno na smotane. Divina je možno trochu náročná ale zato je veľmi lahodná ak sa správne pripraví. Náš recept výslovne odporúčame

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso očistíme a prešpikujeme klinky slaniny, zo všetkých strán dôkladne osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom a vložíme do pekáča. Pridáme olej, cibuľu a mrkvu, bobkový list, guličky čierneho a nového korenia, zakryjeme alobalom a uložíme do chladničky minimálne do druhého dňa. Potom mäso podlejeme vývarom, opäť nepriedušne zakryjeme alobalom a pečieme zvoľna na 170 stupňov asi 4 hodinky.

  • Krok 2.

    Počas pečenia mäso otočíme, aby sa prepieklo rovnomerne, prípadne dolejeme tekutinu. Mäkké mäso vyberieme z pekáča, nakrájame na plátky, pokvapkáme rozpusteným maslom, mierne podlejeme a uložíme zakryté alobalom v pekáčiku späť do rúry, už nepečieme, len ľahko prihrievajú.

  • Krok 3.

    Omáčka: Z výpeku odstránime všetky koreniny a prejdeme tyčovým mixérom alebo prepasírujeme cez sitko. V hrnci si zasmažíme zápražku z masla a hladkej múky, rozriedime vývarom, pridáme pasírovanie zeleninu a varíme miernym varom asi 15 minút.

  • Krok 4.

    Potom pridáme smotanu a dochutíme omáčku soľou, korením a octom a ešte cca 5 minút povaríme. Knedle: Klasické kysnuté knedle robím z polohrubej múky (cca 450g), ľahko ohriateho mlieka (cca 200ml), 1/2 kocky čerstvého droždia, 1 lyžičky kryštálu, 2 lyžičiek soli a 1 vajce. Do misy nasypem múku, urobím jamku, rozdrobíme droždie, nasypem cukor a nalejem mlieko. Uprostred dôkladne rozmiešame a nechám vzísť kvások, potom k stranám nasypem soľ a nakoniec všetko zamiešam so zvyškom surovín v mise a hnetie a prípadne prisypávame po troškách múku, kým cesto takzvane "nešeptá", tzn. keď sa prestáva lepiť na okraje misy a na povrchu sa začnú vytvárať takéto akoby pľuzgieriky.

  • Krok 5.

    Nechám zakryté v igelite kysnúť, po cca 1 hodine opäť premiesime a nechám opäť kysnúť. Vykysnuté rozdelím na 3 rovnaké diely, utvoríme bochníky, pekne silou vykoulím, aby utiekli nežiaduce veľké vzduchové bubliny, vyvaľkáme šišky a nechám opäť pod igelitom kysnúť. Počas kysnutia vždy šišky trikrát pootočíte, aby nakysli rovnomerne. vhadzujú do vriacej osolenej vody a varím zakryté pokrievkou 15 minút ľahkým varom (mám indukciu, takže na stupeň č.6) a v polovici varenia knedle v hrnci pretočíte spodom navrch a opäť zakryte, aby neoslizaly.

  • Krok 6.

    Potom je potrebné rýchlo vybrať na dosku a niekoľkokrát prepichnúť, ja to robím takú tou veľkou vidličkou na pečené mäso, možno napríklad aj špajdľou. Teplé krájame niťou na plátky. Podávame s knedľou

Načítam obsah...