Recept
Komentár kuchára
Skončilo sa leto a s ním aj sezóna grilovačiek... S letom sa však treba patrične rozlúčiť a tento recept sa mi zdá na to celkom vhodný
Popis
Grilované bravčové koleno s domácimi hranolkami vo výbornej marináde. recept na domáce grilované koleno. Mäsko je šťavnaté a lahodné
Potrebujeme:
- 1 KS Bravčové koleno recepty
- 2 ČL Soľ recepty
- 3 KS Bobkový list recepty
- 1 balenie Grilovacie korenie recepty
- 3 PL Kečup recepty
- 1 PL Včelí med recepty
- Čili korenie mleté (podľa chuti) recepty
- trochu Vývar (z kolena) recepty
- 6 KS Zemiaky (veľké) recepty
- Soľ recepty
- Rasca recepty
- 10 cm Rozmarín (vetvička, nakrájame na drobno) recepty
- Olej recepty
Marináda:
Domáce hranolky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Koleno umyjeme a dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme vodou, pridáme 2 čajové lyžičky soli, 3 ks bobkový list a dáme variť. Varíme na pomalom ohni do mäkka približne 3-4 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho von, necháme asi pol hodiny vychladnúť.
-
Krok 2.
Potom ho na koži pozdĺžne narežeme, potrieme marinádou, vložíme do misy, uzavrieme a necháme do druhého dňa v chlade. Druhý deň koleno trochu od marinády očistíme a dáme ho grilovať na 40 minút.
-
Krok 3.
Počas grilovania ho polievame zvyškom marinády. Grilujeme do chrumkava...