Cuketky už rostou, holky moje zlatý, takže nevynechám jedinou příležitost, jak je každý den někam "zakomponovat" ... :D :D
Receptík je len orientačné, nebudem písať, ako sa robí cesto na zemiakové placky. Proste si každý umieša také, aké je zvyknutý bežne robiť, len bude máličko redšia, aby sa v ňom dalo mäsko máčať. Ja som pridala opäť svoju obľúbenú cuketu (používam mladú a strúhame najemno aj so šupkou).
Kuracie stehenné mäso nakrájať na menšie kúsky, naklepať, z oboch strán osoliť a okoreniť, obaliť v hladkej múke a potom vždy postupne každý kúsok pretiahnuť zemiakovým cestom a ihneď vkladať do horúcej panvice a smažiť z oboch strán dozlatista. Je na vás, či použijete olej alebo masť, ja preferujem dobré masť, placky potom náramne vonia.
Ako prílohu som podávala šalát Coleslaw. Šalát: 1 menšia hlávka bielej kapusty (najemno nakrouhat), 1 mrkva (nahrubo nastrúhať), 1/2 zeleru (nahrubo nastrúhať), 1 cibuľa (najemno), cukor, ocot, majonéza, soľ, mleté čierne korenie. Premiešať a nechať najlepšie do druhého dňa uležať.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.