listok
Jana Szabó 

Porcií 4
Minút 30
Náročnosť Nízka

(4.56 / 5)
Videné: 35 444 x
Zemiaky na kyslo s fašírkou

Komentár kuchára

Zemiaky na kyslo s fašírkou je výborný recept Slovenskej kuchyne. Rýchle, zdravé jedlo na ktorom si pochutná naozaj každý. Zemiaky na kyslo môžete podávať aj s vajíčkom


Potrebujeme:Prívarok

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky dame varit iba tak aby boli zakryte vodou s bobkovým listom a ošúpanou cibuľou a novým korenim. Osolíme. Keď vru asi 5 minút vyberieme cibuľu. Keď sú polomäkké zemiaky, pridame smotanu na varenie s rozmiešanymi 3 PL hladkej múky. Pridame ocot. Dochutime a hotovo.

  • Krok 2.

    Fašírky pripravíme s 0.5kg mletého mäsa, 1 vajca, mletej červenej papriky,soli, mleteho korenia, 2 strucikmi pretlačeneho cesnaku ( kto ma rad môže dat aj cibuľu na drobno) a struhanky. Vytvarujeme fasirky a opečieme na oleji. Ak nám nedržia v kope, znamená, ze je malo strúhanky.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept