Komentár kuchára
Zbojnícka kapsa plnená kuracím mäsom
Popis
Výborné zemiakové placky plnené kuracou zmesou so šampiňónmi. Recept na plnenú zemiakovú placku s kuracím mäsom a mnohé ďalšie nájdeš u nás. Plnené zemiakové placky
Zmes:
- 4 KS Kuracie stehná (vykostené, alebo prsia, na menšie kúsky) recepty
- 2 ČL Grilovacie korenie recepty
- 3 PL Solamyl recepty
- Olej recepty
- Sójová omáčka recepty
- 4 KS Šampiňóny (čerstvé, na plátky) recepty
- kúsok Pór (na polkolieska) recepty
- 1 KS Paprika červená (na kúsky) recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- Červená paprika sladká (podľa chuti, mletá) recepty
- Karí korenie (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 5 KS Zemiaky (veľkých, očistiť) recepty
- 1 KS Cuketa (mladá (cca 270g)) recepty
- 2 KS Vajce recepty
- 4 strúčik Cesnak (prelisovať) recepty
- 1/2 KS Cibuľa (nadrobno) recepty
- 1 ČL Majoránka (sušená) recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté recepty
- 1 ČL Rasca mletá (podľa chuti) recepty
- 2 ČL Soľ recepty
- Múka polohrubá recepty
Zemiakové placky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracia zmes v zemiakovej placke: Mäso posypeme grilovacím korením, premiešame a necháme aspoň pol hodinky odležať. Potom zasypeme solamylom a dôkladne každý kúsok obalíme. Vsypeme do rozohriateho oleja a restujeme dozlata. Potom zastriekame sójovou omáčkou, premiešame, zalejeme trochou vody, pridáme šampiňóny, papriku cesnak a pór, okoreníme a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút.
-
Krok 2.
Zemiaky nastrúhame najemno, cuketu nahrubo, pridáme prelisovaný cesnak, cibuľu, vajce, soľ a korenie, premiešame a potom zahustíme múkou. Na masti smažíme veľké zemiakové placky, ktoré následne na tanieri plníme kuracie zmesí.
-
Krok 3.
Z tohto množstva som urobila 6 veľkých placiek. Podávame ako na fotke. Dobrú chuť