Komentár kuchára
Tohle jídlo provoní celý byt a stoprocentně přiláká nejednoho zvědavce, takže v kuchyni není za chvíli k hnutí. A pak se to "všechno", syté a ospalé, přesune na přilehlé gauče a pohovky, zaujme polohu "na Ježíše" a vy si to v klidu můžete uklidit...
Popis
Lasagne sú síce Talianske, ale u nás sú veľmi obľúbené. Výborné domáce lasagne pri ktorých budú každému tiesť slinky. Odporúčame Vám práve tento recept
Potrebujeme:
- 1 Kg Mleté mäso (lepšie je hovädzie, ja dala mix) recepty
- 1 KS Cibuľa (nadrobno) recepty
- 5 strúčik Cesnak recepty
- Grilovacie korenie (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Soľ recepty
- Oregáno recepty
- Tymián recepty
- Bazalka recepty
- 2x Konzerva Paradajkový pretlak recepty
- 1 Konzerva Lúpané paradajky recepty
- 3 PL Papriková pasta recepty
- trocha Cukor kryštálový recepty
- 1 balenie Lazane recepty
- 150 g Maslo recepty
- 150 g Múka hladká recepty
- 1 a 1/2 l Mlieko recepty
- Muškátový oriešok recepty
- 500 g Tvrdý syr (dávam obyčajný Eidam, nahrubo nastrúhať) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
MOJE LASAGNE: Na oleji orestovať cibuľu, pridať mäso a restovat, kým nezačne mäso zlatnúť. Potom pridať paradajky, pretlak, paprikovou pastu, cesnak, cukor, soľ, korenie a bylinky podľa chuti (nešetríme, je potrebné, aby bola zmes chuťovo veľa výrazná). Podľa potreby prilejeme vodu a necháme pekne prebublávať.
-
Krok 2.
Z masla, múky a mlieka vymiešame bešamel, ochutíme soľou, korením a štipkou mletého muškátového orieška. Veľký pekáč (38x24cm vnútorný rozmer) vymastíme olivovým olejom, dno potrieme trochou bešamelu, potom skladáme striedavo vrstvu lasagní, mäsovej zmesi, strúhaného syra a bešamelu, ukončíme vrstvou bešamelu a syra.
-
Krok 3.
Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov. Radšej nechať vychladnúť, lepšie sa potom krája na jednotlivé porcie.