Danula Vašíčková profilový obrázok

Porcií 10
Minút120
NáročnosťNízka

(4.95 / 5)
Videné: 12 961 x
Vytvorené: 13.05.2020

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Tohle jídlo provoní celý byt a stoprocentně přiláká nejednoho zvědavce, takže v kuchyni není za chvíli k hnutí. A pak se to "všechno", syté a ospalé, přesune na přilehlé gauče a pohovky, zaujme polohu "na Ježíše" a vy si to v klidu můžete uklidit...

Popis

Lasagne sú síce Talianske, ale u nás sú veľmi obľúbené. Výborné domáce lasagne pri ktorých budú každému tiesť slinky. Odporúčame Vám práve tento recept

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    MOJE LASAGNE: Na oleji orestovať cibuľu, pridať mäso a restovat, kým nezačne mäso zlatnúť. Potom pridať paradajky, pretlak, paprikovou pastu, cesnak, cukor, soľ, korenie a bylinky podľa chuti (nešetríme, je potrebné, aby bola zmes chuťovo veľa výrazná). Podľa potreby prilejeme vodu a necháme pekne prebublávať.

  • Krok 2.

    Z masla, múky a mlieka vymiešame bešamel, ochutíme soľou, korením a štipkou mletého muškátového orieška. Veľký pekáč (38x24cm vnútorný rozmer) vymastíme olivovým olejom, dno potrieme trochou bešamelu, potom skladáme striedavo vrstvu lasagní, mäsovej zmesi, strúhaného syra a bešamelu, ukončíme vrstvou bešamelu a syra.

  • Krok 3.

    Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov. Radšej nechať vychladnúť, lepšie sa potom krája na jednotlivé porcie.

Načítam obsah...