Recept
Popis
Kuracie s brokolicovo-smotanovou omáčkou a domáce široké rezance. Tomu sa hovorí paráda na tanieri. Recept na kuracie s brokolicovou omáčkou s domácimi rezancami
Mäso:
- 500 g Kuracie stehná (vykostené, alebo kur. prsia) recepty
- Sušený cesnak (podľa chuti) recepty
- Červená paprika sladká (údená, podľa chuti) recepty
- Rasca mletá (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Solamyl recepty
- Sójová omáčka recepty
- 500 g Brokolica (cca, mrazená) recepty
- 1 KS Cibuľa (na drobno) recepty
- 3 strúčik Cesnak (prelisovať) recepty
- Olej recepty
- 3 PL Múka hladká recepty
- 1 kocka Zeleninový bujón recepty
- 1 kelímok Smotana na šľahanie recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 2 hrnček Múka hladká recepty
- 2 KS Vajce recepty
- Pitná voda (vlažná) recepty
Omáčka:
Domáce rezance:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso: Kuracie stehenné mäso nakrájať na rezance, premiešať so zmesou korenia (sušený cesnak, údená mletá paprika, mletá rasca, soľ) a nechať asi hodinku v chladničke. Potom obaliť v Solamye a sprudka orestovať na panvici. Nakoniec pokvapkať sójovou omáčkou s trochou vody a za stáleho miešania nechať napiť.
-
Krok 2.
Omáčka: 2 sáčky mrazené brokolica, 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 3 strúčiky cesnaku (prelisovať), olej, 3 lyžice hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, voda, 1 téglik smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie. Brokolicu uvariť v osolenej vode do polomäkka, zliať a ihneď roztlačiť Drvič na zemiaky. zakryť pokrievkou a odložiť bokom. Na oleji orestovať cibuľu, pridať múku, zapražit a potom zaliať vodou. Dôkladne rozmiešať, pridať kocku bujónu a zľahka prevariť. Potom pridať cesnak, roztlačenú brokolicu, soľ a mleté čierne korenie, vliať smotanu a ešte zľahka prehriať.
-
Krok 3.
Domáce rezance: 2 hrnčeky hladkej múky, 2 vajcia, vlažná voda. Na dosku vsypeme múku, uprostred urobíme jamku a do nej rozklepneme vajcia, pridáme trošku vody (tak 1-2 lyžice) a vidličkou všetko rozmiešame. Potom už hnetieme rukami, cesto je veľa tuhé, ale nesmie byť drobivé. Ak je cesto príliš suché, pridáme po troškách vodu, kým nie je hladké.
-
Krok 4.
Celý bochník cesta nechávam chvíľu odpočinúť pod nahriatym hrncom. Potom rozdelím na menšie diely a postupne prejdem strojčekom na rezance a príslušnú matricou na široké rezance alebo krájame požadované tvary ručne. Nechám mierne preschnúť a potom varím v osolenej vriacej vode do polomäkka. Hotové Scedíme, prelejte studenou vodou, opäť zlejte a premiešam s olejom, aby sa nezlepili.