listok
Jana Szabó 

Porcií 6
Minút 45
Náročnosť Nízka

(4.83 / 5)
Videné: 9 671 x
Francúzske zemiaky na môj spôsob

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    1. Zemiaky uvaríme a pretlačíme buď v šupke, alebo ošúpane cez dierkovač (ako keď robíme Vianočný šalát). Osolíme, okoreníme a polejeme olejom. Polovicu dáme do zapekacej misy.

  • Krok 2.

    2. Na ne rozložíme na kolieska nakrájane špekačky, na štvrťky klobásu a 6 vajce na tvrdo tiež na kolieska. Posypeme polovicou syra. Na to uložíme druhú polovicu zemiakov. Smotanu rozhabarkujeme so 4mi vajcami a horčicou. Vylejeme na vrch.Riadne popritláčame aby sa zemiaky utlačili a nasypeme druhú polovicu syra. Pečieme asi hodinu na 180° do zlatista.

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.