Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 4
Minút40
NáročnosťNízka

(4.17 / 5)
Videné: 18 126 x
Vytvorené: 13.01.2020

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Veskrze nemám moc ráda ostrá a kořeněná jídla, takže většinou nevařím žádné ztřeštěné "hubopaly".

Popis

Vyprážaná ryža s kuracím mäsom je v samej podstate na čínsky spôsob a dosť pikantná. Náš recept je však jemnejšia verzia ale kto má chuť, môže tomu pomôcť.

Potrebujeme:
  • 600 g Ryža (vopred uvarená, vychladená)    recepty
  • 600 g Kuracie mäso (používam stehenné, na tenké rezance)    recepty
  • Olej    recepty
  • 1 ČL Čili omáčka (chilli pasta)    recepty
  • 1 ČL Kurkuma (mletá)    recepty
  • Načítavam ...
  • 4 KS Vajce    recepty
  • Sójová omáčka (podľa chuti)    recepty
  • 3 KS Mrkva (na tenké prúžky)    recepty
  • Jarná cibuľka (dozdobenie)    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    V panvici na oleji sprudka orestujeme mäso a odložíme nabok. cibuľkou.

  • Krok 2.

    Potom pridáme kvapku oleja, do panvice vlejeme vajcia, pokvapkáme sójovou omáčkou, zamiešame a klasicky osmažíme, ako praženicu, len je tentoraz urobíme trošku suchšie.

  • Krok 3.

    Odložíme k mäsu, opäť pridáme kvapku oleja, kurkumu a chilli pastu, potom vsypeme mrkvu a premiešame. Orestujeme dozlata, potom zalejeme asi 2 lyžicami vody, zakryjeme pokrievkou a necháme máličko zmäknúť, mrkva by mala zostať tzv. -Na skus-.

  • Krok 4.

    Potom pridáme mäso, vajcia a ryžu, dochutíme sójovou omáčkou, prípadne dosolíme. Pri servírovaní dozdobíme jarnou cibuľkou

Načítam obsah...