Recept
Komentár kuchára
"Mamííí a to se ty "štrosí" vajíčka jedí i se skořápkou?", převaluje Kuba na talíři "pštrosáka" sem a tam a koulí přitom očima.
Popis
Pštrosie vajce nemusí byť priamo od pštrosa. Mleté mäso ako pštrosie vajce. Recept na prípravu pštrosieho vajca nájdeš u nás.
Potrebujeme:
- 500 g Mleté mäso (mix hovädzieho a bravčového) recepty
- podľa chuti Soľ recepty
- podľa chuti Čierne korenie mleté recepty
- podľa chuti Rasca mletá recepty
- 1 Vajce recepty
- 1 KS Rožok (starší, na kocky) recepty
- trocha Mlieko recepty
- 4 KS Vajce (na tvrdo, olúpané) recepty
- 2 PL Múka hladká (podľa potreby) recepty
- 1 KS Vajce recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 2 PL Strúhanka recepty
- na vyprážanie Olej recepty
Trojobal:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Rožok zalejeme mliekom, necháme chvíľku nasať a potom vyžmýkať a prebytočné mlieko zlejeme.
-
Krok 2.
Mleté mäso okoreníme, pridáme namočený rožok a vajcia, dobre premiešame (najlepší nástroj nájdete na konci svojho ramena: D), rozdelíme na štyri časti a do každej zvlášť dôkladne zabalíme varené vajcia.
-
Krok 3.
Obalíme v múke, vajci a strúhanke a vyprážame vo vyššej vrstve oleja zvoľna zo všetkých strán, aby sa mäso prepieklo až k stredu.
-
Krok 4.
Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť